Biologisch is dé manier om lekker en divers voedsel te produceren, duurzaam en met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Behalve voeding kan het ook om katoen gaan, of verzorgingsproducten. Het gaat altijd om leven: om producten afkomstig van planten of dieren. Biologische producten zijn geproduceerd: met respect voor de natuur, met respect voor dieren, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest, zonder preventieve antibiotica & onder strenge controles van onafhankelijk instituut Skal.

Veehouders hebben een diervriendelijke werkwijze. De dieren hebben meer ruimte om zich vrij in te bewegen. De dieren krijgen geen genetisch gemodificeerde voeding. En het vee krijgt enkel antibiotica wanneer dit hoogst noodzakelijk is.

Landbouwers verbouwen grondgebonden. De mest van biologische boeren wordt gebruikt op het eigen land of op het land van andere biologische boeren. Zodat er geen mestoverschot ontstaat.

Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Men gebruikt natuurlijke vijanden om ziektes en insectenplagen te bestrijden. Men houdt de natuurlijke kringloop in stand en past wisselteelt toe.

Ook in de verdere verwerking van de producten worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt. De producten worden niet doorstraalt met gammastraling om ze langer houdbaar te maken. Dit alles zorgt ervoor de voeding ‘echt’ is.

Kom in contact!

Van Nature

Van Nature
Airbornestraat 10A
5691 CB Son

Openingstijden
Di, Wo, Do, Vrij & Za
van 09.00 t/m 17.00 uur